RSS Feed

Äntligen! Värme i stationshuset!

0

June 13, 2017 by Stinsen

Sedan fredag den 5 maj finns det bergvärme installerat i stationshuset. I drift, alltså. Eller – varmt på riktigt!

Efter knappt en vecka såg vi att de pappspända tapeterna hade dragit ihop sig, de sitter någorlunda tajt på väggarna igen. Fascinerande vad lite värme kring 18 – 20 plusgrader kan göra! Inget kondensvatten längre på golvet i resgodset heller.

Två saker återstår att fixa med systemet i dagsläget – vi behöver ett nytt element med 180 centimeters bredd och 60 – 80 cm högt i köket på övervåningen. Det elementet var tyvärr skadat, men det upptäckte vi innan vattnet vi fyllde ledningarna med nådde upp dit. Och dessutom så läcktes den enda delen av systemet som vi inte testade, röret som är inbyggt i foten av biljettexpeditionens disk, det behöver förstås också lagas. Men, men – tack och lov gick det bra så här långt!

Lite bilder på några av våra värmande vänner:

Som ni anar, så kör vi igång med sommarens renoveringspass snart – i början på juli är det dags igen! Då kör vi vidare med fönsterrenovering och annat smått och gott, eller stort, vi får se vad som hinns med.

Denna våren gick så otroligt fort, vi hann inte alls med att uppdatera hemsidan här. Lite ögonblicksbilder från helgerna med huset hittar ni via Instagram och Twitter, eller på Facebook!

 


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Företag i stationshuset

Arkiv

Sök