RSS Feed

Arbrå Kassaskåp

7

July 6, 2013 by Stinsen

Många intressanta föremål följde med stationshuset. Bland annat ett par kassaskåp från Arbrå kassaskåpsfabrik. Och, ni anar det, vi har inga nycklar till dem. Vi undrar alltså om någon av er kära läsare kan tipsa om hur man skulle kunna öppna sådana skåp utan att förstöra dem? Praktiskt nog sitter de fastcementerade i murstocken till den gamla skorstenen. 😉 Titta och njut, och om någon har en vettig idé eller till och med erfarenhet av hur man kan komma åt det kanske obefintliga innehållet, kommentera gärna nedan eller kontakta oss.

IMAG0822 IMAG0827

IMAG0821


7 comments »

 1. […] vi skrev tidigare, så har vi två kassaskåp som inte gick att öppna på grund av att nyckeln […]

 2. Trond Berg says:

  Hej jag har ett sådant kassaskåp. Tveksamt om min nyckel passar detta skåpet men skåpet är utan tvekan mycket välgjord. Hoppas ni lyckas öppna det utan att behöva förstöra det.

  • Stinsen says:

   Hej Trond,
   Vad kul att höra det! Vi har fått en nyckel till ett av skåpen. Det andra for fortfarande låst. Nej, vi ska inte bryta upp det andra skåpet. Som du säger, det vore synd! Och det finns ingen anledning till att uppnästa med våld. Vem vet, kanske den andra nyckeln dyker upp också? Allt har ju sin tid 😉 .
   Vi önskar dig ett Gott Nytt År och god fortsättning!
   Anja och Mikko

 3. Stefan says:

  Stefan
  Februari 2 , 2017 at 3,21 pm

  Hej Stinsen och Trond,

  Det låter oerhört uppmuntrande att hoppet kanske inte är ute för mig; jag har nämligen slarvat bort nyckeln till min Arbrå kassaskåp (fristående)och så småningom kommer att behöva få ut några viktiga dokument som ligger i det. Det vore till stor hjälp om jag skulle kunna få låna en nyckel för någon dag och slippa förstöra det här härliga skåpet. Bor i Älmhult, Kronobergs län.

 4. Linus Bauhn says:

  Hej,

  Var inne och googlade lite på historia på mitt kassaskåp från Arbrå, hittade inte så mycket men hamnade på denna sidan. Jag har nycklar till mitt, en knippa med nycklar faktiskt. Vet inte om det kan vara till någon hjälp för någon av er men bor i skåne.

  lbauhn@gmail.com

 5. Stinsen says:

  Hej Linus och Mikaela!
  Jag vet inte hur sannolikt det är att en nyckel passar ett annat kassaskåp. Vi har två kassaskåp i stationshuset, och en nyckel till en av dem. Så vi lånar inte ut den enda vi har, som du kanske förstår, Mikaela ;-).
  Ha det bra, ni,
  Anja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Företag i stationshuset

Arkiv

Sök