RSS Feed

Avstyckning avklarad

0

December 8, 2012 by Stinsen

Som ni kanske själva har upplevt, så tar saker och ting ibland mycket mer tid än vad man förväntar sig. I vårt fall så har en sådan sak varit avstyckningen av vår tomt kring stationshuset. Detta genomförs av Lantmäteriet. Man ansöker om avstyckning hos lantmäteriet och så blir man kontaktad för att boka in en tid.

Första svaret vi fick var att det kan ta upp till 12 (!) månader innan vi kunde få en tid. Anledningen var att lantmäteriet har fullt upp att ta hand om alla ansökningar i samband med nybyggnationer, eftersom detta prioriteras av staten. Vi fick alltså skriva tillbaka att vi vore mycket tacksamma om det fanns en möjlighet att genomföra vår avstyckning något tidigare. Detta bland annat eftersom vi har ett krav från Trafikverket att sätta upp ett staket mot järnvägen. För att kunna sätta upp ett staket på rätt plats måste vi naturligtvis veta vad som faktiskt är vår tomt. Utan avstyckning finns ju inte tomten, rent juridiskt sett. Det blir också svårt att starta någon verksamhet om tomtfrågan inte är klar.

En pragmatisk handläggare vid namn Matilda kontaktade oss därefter rätt snart och så fick vi en tid nu, den 30 november, precis innan 1:advent. Såklart snöade det 🙂 Matilda själv var med tillsammans med sin kollega och de mätte ut tomten. Vi fick dessutom träffa vår granne, eller snarare sagt den som äger tomten bredvid, Sture. Roligt nog kände han till Mikkos föräldrar och vi lärde oss att de brukade umgås med varandra då och då. Det är verkligen så att alla känner till varandra i en liten by. Som vi själva skämtsamt brukar säga: det är bäst att hälsa, det kan vara en släkting ;).

I alla fall vet vi nu vad som är vårt, och det känns otroligt bra att ha den delen avklarad. Tack till Lantmäteriet för att de såg en möjlighet att prioritera vårt projekt, och för att de genomförde själva mätningen på ett smidigt sätt.

Hela gänget – folk från Lantmäteriet, Trafikverket och vi.

Och så här ser metallröret ut som drivs ner i marken, exakt på några centimeter när med hjälp av mycket noggranna GPS-koordinater.

Vintersol på Stationshuset.

 


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Företag i stationshuset

Arkiv

Sök