RSS Feed

Fasaden!

0

May 17, 2015 by Stinsen

Vi börjar med att tacka er alla som har tillkommit som supporters för vårt arbete sedan den senaste uppdateringen – ett jättetack för ert engagemang! 

Visste ni att det bara finns tre stationshus av den här typen kvar i hela Sverige, och därmed i hela världen? De andra två stationshusen av första klass i trä, byggda av samma järnvägsbolag, Bergslagernas Järnvägs AB, finns i Molkom och i Daglösen.

Idag är det dock Grythyttans stationshus, som är mest likt originalskick. Detta gäller inte bara inredningen utan framförallt fasaden och detaljerna som till exempel den fina snickarglädjen på huset.

Förra året tog vi därför med en bit gammal färg till handlaren, för att få fram “vår” gula färg, som nu finns att köpa med namnet “Stationsgul”. Vi började måla de mest drabbade delarna av fasaden förra året, den mot spårsidan (västsidan) och den som man möter först när man kommer dit (södra sidan).

Framförallt från våra vänner som är målare fick vi frågan “Varför började ni nerifrån?! Man börjar ju alltid uppifrån?”. Jodå. Det var enkelt besvarat. Det var helt enkelt den delen som vi nådde, och som vi vågade oss på :-). Nu under sommaren ska resten av samma fasader målas, så vi har höga förväntningar på att det kommer att bli ännu snyggare!

DSCF0760

Ja, just det, vill ni hjälpa oss? Komma loss från kontorsvärlden? Välkomna hit vecka 33! Och visst var det roligt förra året att göra något gemensamt – har kommer lite skrap- ehhh, ljudspår från Renoveringsveckan 2014. Lyssna, vad vackert!


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Företag i stationshuset

Arkiv

Sök