RSS Feed

Fönster

2

February 9, 2013 by Stinsen

Blocket är vår vän! Vi lyckades med jakten på begagnade fönsterglas:

IMAG0525

Det här är bara början och kommer inte att räcka till alla fönster. Totalt ska runt 25 fönster renoveras. Dubbelglas på alla, och glaset är inte det enda som behöver lagas. Alla fönsterramar måste slipas och målas. På vissa ramar behöver träet också lagas.

Nå, vi vet i alla fall vad vi ska göra under den lite varmare perioden av året :). Mikko gick fönsterrenoveringskurs i somras och ska nu äntligen få använda sina kunskaper. Sedan finns det en bra bok som heter “Gamla Fönster”, vilken kan rekommenderas som bra referensmaterial. Vi kommer väl bli experter själva under resan som ligger framför oss!

Om någon känner sig manad att bidra med sina kunskaper och tips, eller om någon till och med vill kavla upp ärmarna tillsammans med oss, varmt välkommen!


2 comments »

  1. […] och sätta igång. Det gjorde vi i veckan. Först tog vi bort glas från de fönster vi köpte i februari på Blocket. Det var enklare än vad vi förväntade oss, och det gick rätt fort. Sedan byggde vi […]

  2. […] ni vet köpte vi i februari ett parti gamla fönster på Blocket. Nu är det alltså dags att få ut glasrutorna från ramarna – hela förstås. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Företag i stationshuset

Arkiv

Sök