RSS Feed

Förberedelser för bergvärme

7

December 18, 2016 by Stinsen

Länge har vi pratat om det, och det var även en av anledningarna varför vi 2015 hade ett crowdfunding-projekt för stationen. Bergvärme. På Luciadagen och dagen efter borrades två hål för bergvärme vid stationshuset. Det var en av osäkerhetsfaktorerna vi har fruktat. Hittar de berg, på ett rimligt djup?

Svaret blev tack och lov ett ja. Och så djupt behövde man inte borra heller innan man hittade berg, mellan 6 och 9 meter, vilket enligt entreprenören som utförde jobbet är helt normalt. Så, tack, Lucia och alla helgon som uppenbarligen såg välvilligt på det hela.

Nu hoppas vi att resten av installationen kan utföras så fort som möjligt, och att inte den riktiga kylan med minus 20 grader slår till så snart. Det vore underbart att få in lite grundvärme i huset, gärna lagom runt 140-årsdagen i januari. Huset är värt det.

Återigen stort tack till alla vänner som har stöttat oss finansiellt och mentalt, så att vi kom igång med detta projekt!

p1030056 p1030062


7 comments »

 1. Magnus Källgren says:

  Härligt att höra om att arbetet går framåt! Lycka till oxå framöver!

  /Magnus

  • Stinsen says:

   Tack så mycket, Magnus! God fortsättning!
   Ja, det går framåt, inte så fort, men viktiga steg tar tid. Välkommen att hälsa på under sommaren, om du har vägarna förbi!
   Hälsningar,
   Anja och Mikko

 2. Magnus Källgren says:

  Hej!

  Tack för inbjudan, ska snacka ihop mig med Roy så kanske vi tar oss en tur förbi er!

  Tills dess, god fortsättning till er också!

  /Magnus

  • Stinsen says:

   Ni är så välkomna! Vore verkligen kul att ses igen! Vi kan väl stämma av under våren, när vi alla har fått koll på sommarsemesterplaneringen? /Anja

 3. Magnus Källgren says:

  Hej!

  Nu börjar man känna att sommaren är på gång. Hur ser det ut för er, så kanske vi kommer på en ny visit! 🙂

  /Magnus

  • Stinsen says:

   Hej Magnus!
   Visst och gärna! Vi kommer att vara där under juli-månaden. Slå oss gärna en signal innan, bäst via Facebook-sidan och meddelanden, så att vi finns på plats.
   Hälsa Roy, så syns vi under sommaren 🙂 !
   /Anja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Företag i stationshuset

Arkiv

Sök