RSS Feed

Ibland lyckas man utan Sickan

0

November 3, 2013 by Stinsen

20130915_145321Ja, ibland lyckas man utan Sickan eller avancerade “Björnligan”– metoder. Ibland är allt som krävs lite tur. Och att man talar om sitt problem, till exempel här på bloggen, och att rätt människa läser. Rätt människa vore alltså en sådan som  kan och vill hjälpa till med att lösa problemet.

Och en sådan trevlig person ringde till oss en vacker måndag kväll. Man noterar alltså “måndag kväll”. Vilket är prov på att måndagar faktiskt kan vara en riktig bra början på veckan!

Som vi skrev tidigare, så har vi två kassaskåp som inte gick att öppna på grund av att nyckeln saknades.

20130915_145836

Fast nu fick vi i alla fall en nyckel till ett av kassaskåpen. Personen som ringde till oss råkade vara någon dag i Grythyttan och fick höra att vi har tagit över stationshuset.

Han hittade till stationsbloggen och läste bland annat om våra två låsta kassaskåp. Nu var han inte vilken människa som helst, utan han höll för ett antal år sedan på med tågverksamhet i Grythyttan under sommarsäsongen.

Därför hade han några nycklar kvar till stationen, 20130915_145547och när han läste vårt inlägg fick han idén att han kanske hade kvar en nyckel till just – ni anar det – ett av våra kassaskåp!

Han letade och när han hittade en nyckel som skulle kunna passa ringde han till oss och frågade om vi skulle vilja prova den. Vilken fråga! Klart vi ville! Efter lite fler telefonsamtal kom vi överens om att nyckeln skulle lämnas till oss, passande nog på den nya perrongen i Grythyttan, under en helg. Och så blev det. Tyvärr hade han själv inte tid att ge nyckeln till oss, så det blev en konduktör (jo, det heter väl tågmästare nuförtiden) som fick det uppdraget.
20130915_145710Nåja, då återstod det bara att prova vilket kassaskåp nyckeln kunde passa till!

Som ni ser på bilderna passade den till skåpet i biljettexpeditionen. Det var Mikko som hade äran att öppna skåpet. Men förutom en liten pappersbit och en massa gammal luft fanns det ingenting i den. Det förväntade vi oss dock inte heller. Intressant bara att ett sådant skåp faktiskt kan lukta “gammal luft”. Helt syrefritt alltså. Ni fattar.

Vi är väldigt glada över att ha kunnat öppna ett av kassaskåpen, som vi nu kan gömma egna skatter i. Inte för att det finns några just nu, men man vet ju aldrig.

Nu återstår det bara att hitta nyckeln till det andra skåpet, eller hitta en möjlighet att tillverka en nyckel som kan passa. Ni som har gamla Arbrå-kassaskåpsnycklar hemma, var inte blyga, ta kontakt med oss, så kanske ni får ett trevligt samtal i utbyte mot en gammal nyckel som ni ändå inte har användning för. Skojar bara :)! Fast förhoppningen om att det någonstans därute ligger någon glömd låda med nyckeln till det andra skåpet, denna förhoppning finns såklart hos oss.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Företag i stationshuset

Arkiv

Sök