RSS Feed

Kartläggning av värmesystemet

0

February 15, 2016 by Stinsen

En vacker dag var det i Grythyttan idag! Som gjort för att ta en ny koll på stationshusets sönderfrusna värmesystem.

Grythyttan station

Det är väldigt intressant att se vart ledningar för värme och vatten, och inte minst avlopp, går i ett gammalt hus. Man stöttar på ombyggnationer och på olika typer av ledningar, som tydligen är från olika tider. Vi skulle behöva försöka ta reda på när olika delar av huset byggdes om, då blir det lättare att förstå varför vissa saker är som de är idag, och vad som kanske är bra att förnya direkt. 

Denna helgen har vi tittat ännu en gång närmare på vad som befinner sig ovanpå de sänkta taken – så långt det gick alltså. Ett par inspektionsluckor behöver vi nog installera, för att kunna få en så komplett insyn som möjligt i hur systemet har byggts. Luckorna har vi handlat in direkt på eftermiddagen, nu återstår det “bara” att montera dessa under en av våra kommande arbetspassen i huset.

Vi har dessutom upptäckt två gamla inspektionsluckor i golvet, en på övervåningen och en på den nedre våning. Dessa ska vi öppna och kolla vad som befinner sig under.

Här ett par bilder från ledningar som vi hittade “mellan taken” (de svarta är strömledningar, kopparledningar tillhör vattensystemet, resterande tillhör förmodligen värmesystemet):

Grythyttan Station Grythyttan Station

 

Arbetet med vatten- och värmesystemet ska göras i år, det är i alla fall vår plan.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Företag i stationshuset

Arkiv

Sök