RSS Feed

Merci, Association Train Touristique du Centre-Var!

0

November 15, 2015 by Stinsen

Crowdfunding var det fokus på detta år – inte bara vårt eget projekt, utan vi stöttade även ett annat järnvägsprojekt i Provence, Frankrike. Den franska föreningen Association Train Touristique du Centre-Var ville nämligen rädda den sista av två unika postvagnar från 1933. Den ena befinner sig redan i ett museum i Mulhouse. Pengar skulle samlas in för att kunna köpa in den andra vagnen och flytta den till Centre-Var, för att bli del av ATTCVs veteranjärnvägsverksamhet. På denna bloggen (följ länken)  går det även att läsa på engelska om ATTCV.

En självklarhet för oss att bidra till insamlingen! Denna vecka fick vi ett tack-brev med lite belöningar för stödet vi gav, se bilden nedan.

Vi tackar Julian Foot och hans team ATTCV så hjärtligt för detta! Man får inte glömma att nämna att Julian även bidrog med en bra slant till vår insamling till stationshusets renovering. Återigen stort tack även för det!

P1010523

 

Julian mejlade lite uppdateringar kring projektet, och det senaste var ett reportage i deras lokala tidning. Ni fransk-nördar bland våra läsare, nedan kan ni läsa om hur man lyckades rädda den gamla postvagnen. Det finns även att läsa del av detta online, följ länken.

(Och Julians svenska webbmaster får nu kanske översätta den här texten till franska 😉 )

Centre-Var1Centre-Var2Centre-Var3Centre-Var4


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Företag i stationshuset

Arkiv

Sök