RSS Feed

Möte med mersmak

1

September 24, 2014 by Stinsen

I helgen var det dags för Marmeladbytardagen. Vårt första evenemang i stationshuset. Ett bra antal entusiaster hittade till stationshuset för att byta marmelad, chutney, ketchup, sylt, bröd, tunnbröd, torkad svamp och grönsaker med varandra. De som inte hade någonting att byta fick köpa för några spänn. Även honung och stickade  disktrasor fanns med i utbudet.

Bland besökarna var Astrid och Jörg, ett mycket trevligt tyskt par som befann sig på vägen hem från semestern. De råkade vara i trakten och passade på att handla lite sylt och honung för att ta med sig hem. Alltid roligt med oväntade möten som detta. 🙂

Lite uppvaktning av media blev det till och med. Birgitta Skoglund från Nerikes Allehanda tittade förbi hos oss, och på Storloppisen som anordnades i kvarteret Åsen, som ligger en liten promenad bort från stationshuset. Ni minns kanske, Birgitta var den som rapporterade om oss när vi köpte stationshuset 2012. Läs hennes artikel om Marmeladbytardagen (följ länken).

Vi vill tacka alla som var med under dagen! Det var fantastiskt trevligt att ni kom förbi och bidrog till en rolig dag med givande möten och inspiration.

Vi har redan bestämt oss för att anordna en Marmeladbytardag 2015 – välkommen att redan nu boka in lördag den 5:e september i era almanackor.

Här kommer lite bilder från dagen.

Lite av stationshusets historia – blick in i den gamla förstaklass väntsalen.  DSCF1269

DSCF1281

Trevliga möten och samtal. DSCF1270

Något gott fanns det för nästan alla besökare. Beror på vad man gillar. 😉DSCF1271 DSCF1272

 

Under dagen fick vi ta del av intressanta berättelser från stationens gamla  glansfulla dagar. Spännande!DSCF1274 DSCF1275

Ett stort tack till Grythyttans församling för den finaste av alla orkidéer och alla lyckönskningar för stationshusets framtid.DSCF1276 DSCF1277

Ett stort tack vill vi säga till Grythyttans Hembygdsförening, och då speciellt till Birgitta och Åke för allt stöd med utlåning av bord och marknadsföring.

Vi ses lördag den 5:e september 2015, om inget hinder dyker upp tills dess!
Ni vet ju, Murphy 😉 .

 


1 comment »

  1. Armin Rauch says:

    Eine ganz hervorragende Sache zur Kommunikation
    mit Menschen aus der Umgebung!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Företag i stationshuset

Arkiv

Sök