RSS Feed

Myskitt, colour casualties och ett nytt ansikte

0

July 20, 2014 by Stinsen

Tiden går fort. Vart tog renoveringsveckorna i Grythyttan vägen? Vi började ju bara nyss?

Nu är vi tillbaka i det vanliga livet, jobbet börjar igen imorgon (känns helt overkligt) och så tittar man på bilderna från de senaste veckorna, på det man har gjort, vilket också känns overkligt, dock väldigt skönt.

Sommaren bestod till stor del av skrapning och målning av två delar av stationshusets fasad, samt renovering av några fönster.

Kreativiteten tog över och vi kom bland annat på några nya ord. Till exempel “myskitt”, vilket är gammal linoljekitt som kan tas bort mycket lätt och utan rester. Motsatsen är “tuggummi”, alltså kitt av annan substans som sitter väldigt fast och är segt som tuggummi.

Ett annat ord vi kom på är “colour casualties” (visst visste ni att “cc” betyder just detta?). Med det ordet menas insekter som fastnar i den färska färgen under målningens gång. Det kommer bli fest för arkeologer om några tusen år, det är vi övertygade om.

Vi passar på att tacka än en gång våra tappra “medskrapare” Konrad, Kea och Anneli! Utan er hjälp och entusiasm hade vi inte kommit så långt denna sommar.

Hur som helst, får vi presentera resultatet?

Västra sidan, fasaden förr:

Västra sidan, fasaden efter målningen:

DSCF0919

Vi har alltså målat nedre delen av huvudhusets västra sida (spårsidan), samt renoverat några fönster. Och så har vi dessutom hunnit med att fixa södra sidan, alltså första väggen man ser när man kommer till stationshuset.

Södra sidan förr, och efter renoveringen:

Sghy

DSCF0928

Såhär ser stationshuset numera ut från den gamla Ferrox-platformen:

DSCF0949

Med andra ord, stationshuset har fått ett nytt ansikte:

DSCF0945

Fler bilder från renoveringssommaren hittar ni på Flickr i albumet “Grythyttan Station – Renovation Summer 2014”.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Företag i stationshuset

Arkiv

Sök