RSS Feed

Nu 10% – 1 månad kvar!

2

May 13, 2015 by Stinsen

(Click here for article in English )
(Hier klicken um den Artikel auf deutsch zu lesen)

Vi tackar er alla som har hjälpt oss att nå 10% av vårt mål under de första 14 dagarna av vår kampanj! Otroligt roligt!

Nu gäller det att nå de återstående 90% under den kommande månaden, tiden som är kvar. Och det ska vi nå, tillsammans med er! Gå in och läs mer på http://www.ulule.com/grythyttan-station/.

Låt oss berätta för ännu fler av våra vänner som delar vår passion för järnvägshistoria, lokalhistoria och för att rädda gamla hus, eller byggnadsvård. Då har även de en möjlighet att vara delaktiga i att rädda ett unikt stationshus. 

Under tiden fortsätter vi i Grythyttan med förberedelser inför renoveringssäsongen. Förutom fasadmålning och fönsterrenovering är målet att installera ett nytt värmesystem, vilket är huvudanledningen till varför vi ber er om hjälp med huset via denna kampanjen.

Vi gjorde en skiss på var alla värmeelement finns i huset. Här ser ni till exempel var de olika elementen befinner sig på nedre våningen. De radiatorer som är trasiga och behöver ersättas markerade vi med en stjärna. Sedan finns det två stycken av gjutjärn (förkortning GJ i skissen), där vi inte vet om de är hela och fungerar. Vi hoppas det, det vore skönt om de skulle kunna få vara kvar på plats. Inte minst eftersom de är väldigt TUNGA.

Förutom radiatorerna behöver vi testa om alla ledningar är täta. Vi vet numera var de olika ledningarna (till- och bakflöde) tar vägen. Nu ska vi lära oss hur man genomför provtryckningar. För detta ska vi ta hjälp av företaget som gav oss en bra offert på installationen av ett nytt system. Vem vet, vi kanske blir experter på detta och sedan kan hjälpa er med liknande projekt!

Mycket att göra, det är bara att börja och att lära sig! Just det, tycker vi, är det roliga. Man lär sig alltid något nytt och nyttigt! 🙂


2 comments »

  1. Jan Dejemyr says:

    Jag ser en koppling. Italia Bike Center i Arboga håller också till i ett stationshus. Gemensamt är Ducati. Det måste finnas något samband i detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Företag i stationshuset

Arkiv

Sök