RSS Feed

Nya grannar – Grythyttans Handelskompani växer fram

0

June 15, 2017 by Stinsen

Det händer inte så ofta att någon plockar ned gammalt för att sedan bygga nytt med det gamla och för att sedan kunna sälja nytt som hjälper dig att hålla gammalt i gott skick. Hängde du med? Nej? Då ska vi förklara.

När perrongen i Grythyttan skulle förlängas, så skulle det gamla dressinmagasinet rivas. Hans och Annie Wirback i Grythyttan hade en bättre idé. De frågade Trafikverket om de fick ta hand om den gamla byggnaden. Hela huset plockade Hans ned förra hösten. Allt byggmaterial som gick att använda sparades, mestadels träpanel, trästomme och takpannor.

Samtidigt köpte paret av kommunen en plats mittemot den nya perrongen, och nästan mittemot dressinmagasinets gamla plats. Nu under försommaren tas de första stegen till att bygga ett nytt hus med delvis gammalt material.

Och vad ska det bli? Grythyttans Handelskompani heter den nya butiken som håller på att byggas. Där kommer nördar som vi med stationshuset eller personer som du, som uppskattar bra kvalité, att kunna handla tillbehör, verktyg och material för ditt hantverk och byggnadsvårdsprodukter, eller något till inredning. Driver du ett mindre företag och behöver du hjälp med redovisning, så kan Grythyttans Handelskompani hjälpa dig även med detta.

Fantastiskt kul med en sådan nyetablering, eller hur? Besöker du Grythyttan under sommaren, passa på och säg hej till Hans och Annie. Bygget sker i raskt takt nu, och har vi tur, så finns det lagom till Jul ett nytt häftigt ställe i byn där vi kan handla det vi behöver, och det vi fram till dess inte visste att vi behöver.

Lycka till med bygget nu, kära grannar!

Grythyttans Handelskompani på webben >>

… och på ansiktsboken (Facebook)!

Bild på det gamla magasinet, sommar 2016.

 

Och hur kommer det att se ut i slutet på 2017? Kanske som i skissen på Grythyttans Handelskompanis Facebooksida (se länk ovan).

Hur som helst, snyggt blir det nog i vilket fall!

 


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Företag i stationshuset

Arkiv

Sök