RSS Feed

Nytt år, nya tag, och tillbaka till gräsrötterna

1

February 15, 2015 by Stinsen

Medan vintern har stationshuset fast i sitt grepp, håller vi på att smida planer för årets kommande renoveringssäsong. Fönsterrenoveringen kommer vi att fortsätta med, och även huvudhusets fasad mot spårsidan kommer vi förhoppningsvis kunna färdigställa denna sommar.

Ett aningens större och tidskrävande projekt är att testa de vatten- och värmeledningar som finns. Är de dugliga? Håller de eller behöver de bytas? Vi har bestämt oss för bergvärme för huset, och det återstår mycket arbete innan installationen kan bli av. Dessutom beror det lite grann på hur vår budget utvecklas. Som vi har berättat tidigare, så kör vi på lön och lån, och båda är begränsade. Eftersom bergvärme och övriga projekt kräver en liten större peng, så har vi bestämt oss för att starta en insamling för husets renovering på nätet.

Under våren kommer stationshuset att presenteras på en så kallad Crowdfunding-plattform, som heter Ulule. Crowdfunding kan översättas från engelska som Gräsrotsfinansiering. Enligt principen “många bäckar små” kan ett stort antal personer som du och jag bidra med små belopp till att finansiera ett projekt som man gillar. Det finns även svenska plattformar för gräsrotsfinansiering. Vi valde dock Ulule, som är baserat i Frankrike, främst av två anledningar.

Ulule är den enda plattformen där det regelbundet och med succé genomförs insamlingar till husprojekt. Sedan behöver vi nå ut över Sveriges gränser. Det är viktigt för oss eftersom vi har vänner och bekanta i bland annat England och Tyskland. Plattformen Ulule växer med varje månad. Vi har följt deras utveckling under det senaste året och till och med själva stöttat två husprojekt i Frankrike. Det är skönt att se att det finns några fler knäppskallar än oss därute i världen, som håller på med liknande projekt. Vi kommer vara med som första järnvägsstation, och som första husprojekt från Sverige. Vi kommer att sätta stationshuset och Grythyttan på den europeiska Crowdfunding-kartan. Roligt, eller hur?

Vi kommer att skriva här på hemsidan när insamlingen börjar, och hur det går under den tiden. Insamlingen kommer att vara tidsbegränsad, och vi bjuder in er alla som läser och följer oss att vara med i projektet. Varje slant, hur liten den än är, kommer att uppskattas enormt!

DSCF2507

DSCF2512

 

 


1 comment »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Företag i stationshuset

Arkiv

Sök