RSS Feed

Välkommen till Grythyttans gamla stationshus AB

0

December 2, 2018 by Stinsen

Bara för att en historia tar slut betyder det inte att det inte kommer en ny efter. Tvärtom, i och med Grythyttans gamla stationshus ägarbyte finns det mycket goda förutsättningar för att verksamheten i stationshuset, och därmed den fortsatta renoveringen, tar riktig fart!

Nya ägare till stationshuset och till Grythyttans gamla stationshus AB är Jakob Uhlin, entreprenör och formgivare, och Elin Silverpil, apotekschef i Hällefors. Familjen flyttade från Grythyttan till Stockholm eftersom det behövdes större lokaler för parets verksamhet, som du hittar under namnet Butiken Republiken på nätet.

Jakob och Elin kommer att bedriva bland annat butik- och galleriverksamhet i stationshuset med ett större fokus på webbhandel, där det säljs vintagemöbler, lampor,konst och en hel del annat. Dessutom kommer workshops och teambuilding-evenemang kunna genomföras.

Planen är att fler företag ska kunna hitta sitt hem i stationshuset, och det tycker vi, de gamla stinsarna, väldigt mycket om. Exakt så hade vi föreställt oss att verksamheten i huset ska bedrivas!

Vi är mycket nöjda med att vi anno 2012 gjorde slag i, den visserligen lite galna, saken och köpte huset för att rädda det från säkert förfall. Vi är stolta över att ha kunnat göra ett viktigt grundarbete med de medel vi hade, både tidsmässigt och finansiellt, med bland annat fönsterrenovering, byte till jordad el och installation av bergvärme. Vi är också väldigt tacksamma för alla som har stöttat oss under den tiden – vare sig det har varit med finansiella medel i vår Crowdfunding 2015 eller med hands-on hjälp under våra renoveringssomrar. Återigen ett jättetack till dig som valde att aktivt vara delaktig i processen med att rädda stationshuset!

Nu ser vi mycket fram emot att följa hur de kommande planerna för huset tar form. Låt oss stötta Jakob och Elin i den fortsatta renoveringen och med att utveckla en spännande och blomstrande verksamhet i huset, som inte bara Grythyttan har nytta av utan hela Sverige och andra länder – det finns nämligen ett antal internationella kunder som säkert blir nyfikna på Butiken Republikens nya hem i vackra Bergslagen.

Vi önskar Jakob och Elin stort lycka till med det nya äventyret som nu börjar! Vi vill också gärna att ni, som har följt husets resa hittills, tittar in på hemsidan och tillhörande sociala kanaler även i fortsättningen, för historien fortsätter att berättas just här…

Anja & Mikko
Stinsarna 1 juli 2012 till 30 november 2018

Från vänster till höger
bak: nya stinsarna Jakob och Elin; fram: Anja Rauch och Mikko Lindskog

 


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Företag i stationshuset

Arkiv

Sök